מאמרים בנושאי קידום אתרים ואינטרנט

ניוזלטרים - כיצד לדוור


כתוצאה מכמות הספאם (דואר זבל) שמדוורת מדי רגע, החליטו מדינות רבות לקבוע תקנות שיגבילו את התופעה. המדינות באירופה נוקטות קו תקיף יותר מאשר לדוגמא בארה"ב ובארץ וגורם שישלח ניוזלטרים לנמענים שלא ביקשו את הדיוור עשוי למצוא את עצמו סופג קנסות כבדים.
רשימות התפוצה שאליהן נשלחים הניוזלטרים חייבות להיות מורשות, כלומר כל אימייל שנמצא ברשימת התפוצה יתווסף רק לאחר שהנמען ביקש במפורש שישלח אליו ניוזלטר. השימוש לדוגמא בתוכנות "קצירה" הוא אסור (התוכנות סורקות אתרים לפי קריטריונים ואוספות את כל האימיילים שהן מוצאות) וכך גם שימוש במאגרי מידע שמשיגים בכל מיני דרכים שונות.

ובכן, יש לכם רשימת תפוצה מורשת, כיצד מדוורים?
התהליך אינו פשוט כל-כך. ניתן לרכוש תוכנות לדיוור עצמאי כגון GROUP MAIL אך מניסיון של לקוחות, אימיילים רבים אינם מגיעים בסופו של דבר לנמענים. אחת הסיבות לכך היא מחסומים של ספקי אינטרנט עוד בשלב השליחה. מספר ספקים הגבילו לדוגמא את כמות האימיילים שנשלחים דרכם בשעה, כך שמעל 50 אימיילים בשעה, כל אימייל נוסף יוגדר אוטומטית כספאם ולכן כשהוא מגיע לנמען הוא נכנס ישירות לתיקיית דואר הזבל או שהוא נחסם על ידי שרתי דואר בדרך (ספקים שונים נתנו מגבלות שונות).
לעיתים קיימים מסנני ספאם שנמצאים בדרך. אותם מסננים קוראים את תוכן הניוזלטר ומדרגים אותו לפי מספר פרמטרים כגון מילים שמוגדרות כמחשידות וכו'.
במידה ותשלחו ניזולטרים דרך שרת דואר ונמענים יתלוננו על כך שהם לא הרשו את הקבלה, אתם יכולים למצוא את עצמכם ברשימה שחורה והאימיילים שלכם יחסמו .
אז מה עושים. קיימות מספר חברות בארץ שמתמחות במשלוח של ניוזלטרים. אותן חברות יצרו קשרים עם ספקיות האינטרנט בארץ ובעולם כך שהן מוגדרות ברשימות הלבנות, הן לא ירשו לשלוח לרשימות לא מורשות והן מספקות שרותי סטטיסטיקה כך שתדעו את כמות האימיילים שהגיעו ליעדם ונפתחו.

לסיכום, מכיוון שמשלוח ניוזלטרים נהפך לדבר מורכב וכפי שאני צופה ההחמרות בתקנות רק יסבכו את המשלוח, לדעתי יש לפנות לאנשי מקצוע שמכירים את התחום על מנת להפיק משליחת ניוזלטרים את המירב ולהימנע מנזק כספי.